Over ons - Koning & van Zijl
6
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Over ons

PHOTO-2018-05-23-10-03-05

In memoriam Wim van Zijl

Veel te jong is op 4 mei jl. na een heftige en korte ziekteperiode Wim van Zijl overleden.

 

Wim was 63 jaar en zou nog een aantal jaar meewerken nadat hij in oktober 2017 zijn onderneming had overgedragen. Hij was zeer geliefd onder zijn cliënten en collega’s niet in de laatste plaats door zijn oprechte belangstelling voor hen. Wij verliezen in hem een deskundig accountant die in staat was om de cijfers om te zetten naar praktische toepassingen, maar die ook altijd oog had voor de menselijke kant.

 

Als mede-naamgever van onze organisatie zijn wij hem veel dank verschuldigd voor zijn niet-aflatende betrokkenheid en inzet.

Over ons

Koning & Van Zijl accountants bestaat sinds 1998. Er hebben verschillende bedrijfsnamen op ons pand gestaan, desondanks is de filosofie altijd onveranderd gebleven. Wim van Zijl staat nog altijd aan het roer met bijna 40 jaar aan ervaring in de accountancy. Ook zijn medewerkers hebben ruimte ervaring in het vakgebied. Recent is Koning & Van Zijl accountants onderdeel geworden van Belastingadvies Zwart & Huting. Koning & Van Zijl accountants opereren zelfstandig onder de zo vertrouwde naam.

Altijd scherp op nieuws

De jarenlange kennis van de naamgevers van ons bedrijf in combinatie met de kwaliteit, betrokkenheid en specialistische inzichten van onze medewerkers maken ons een perfect op elkaar ingespeeld team. Samen zijn we scherp op nieuws en ontwikkelingen als het aankomt op wet- en regelgeving. In ons vakgebied veranderen de spelregels voortdurend, aan ons de taak om ze door te vertalen naar praktische handvatten voor u. Dat doen we overigens maar al te graag; ons vakgebied bestaat bij de gratie van ‘veel zwart en veel wit’. Maar daartussen ligt een heel groot grijs gebied waar vaak de oplossingen voor niet alledaagse vraagstukken liggen. Dat is wat ons vak zo uitdagend maakt voor onze specialisten.

Specialistisch netwerk

Wij weten veel, maar we kennen onze grenzen. Aanpalende vakgebieden zoals fiscaliteit, notariële zaken en pensioenen vergen soms verregaande specialistische kennis. Heeft u hulp nodig op een van deze vlakken? Dan doen wij een beroep op de ervaren professionals in ons netwerk. Als uw vaste aanspreekpunt onderhouden wij vervolgens het contact met de professionals.

Wij stellen ons graag aan u voor..

Accountant

Peter de Kok

Accountant

Peter de Kok

Accountant

Na een jarenlange loopbaan bij de Rabobank heb ik 2003 de overstap gemaakt naar de accountancy.

Van deze beslissing heb ik geen moment spijt gehad. Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. Ik begeef me graag in de dynamiek van mijn klanten. Ik sta voor ze klaar en ben zakelijk en persoonlijk bij ze betrokken. Moeilijke vragen zijn voor mij een uitdaging. We halen eruit wat er in zit.

Ik ben getrouwd met Karen, woonachtig in Wageningen en samen hebben wij drie zoons in de puberleeftijd.  In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met sport, zowel actief als passief. Denk hierbij aan tennis, wielrennen en voetbal.

Francoise Taquin

Assistent accountant

Francoise Taquin

Assistent accountant

Sinds 1 november 2018 ben ik toegevoegd aan het team van Koning & Van Zijl Accountants als assistent-accountant.
Samen met de ondernemer en de accountant streven naar efficiency en kwaliteit is het motto. Dat houdt in dat kennis en vaardigheid hand in hand gaan: leren en praktisch denken. Dat maakt het werk voor mij zo boeiend.

 

Ik woon in het mooie Rivierenland met aan de ene kant van de straat, de appel- en perenbomen en aan de andere kant, de Rijndijk met haar pittoreske huisjes en karakteristieke Betuwse boerderijen.
Naast het werk bij Koning & Van Zijl Accountants, hou ik me graag in de tuin bezig. Bridgen met vrienden of in clubverband is ook een favoriete bezigheid.

Assistent accountant

Jorrit Koning

Assistent accountant / systeembeheerder

Jorrit Koning

Assistent accountant / systeembeheerder

In de digitale wereld waarin wij deze dagen leven, is een kennis over de werking van softwareprogramma’s en systemen steeds belangrijker en ook steeds leuker aan het worden. Toepassingen zoeken om systemen te integreren en om de binding tussen klant en accountant makkelijker te maken zijn dingen die echt bij deze tijd horen en waar ik me graag mee bezig hou.

Woon samen met mijn vrouw in het altijd leuke Amersfoort. Hobby’s voor mij zijn het kijken naar Engels voetbal, enorm fan van Manchester United, en uiteraard veelvuldig te vinden achter mijn pc thuis. Daarnaast een echte kattenliefhebber, waarvan we er 3 thuis hebben rondlopen.

Vennoot & belastingadviseur

Marcel Huting

Belastingadviseur

Marcel Huting

Belastingadviseur

Tot mijn grote genoegen is de financiële en fiscale wereld al ruim 30 jaar mijn werkgebied. Na de Mavo/Meao heb ik de studies MBA, SPD en Register Belastingadviseurs gedaan en succesvol afgerond. Wat volgde was een aantal jaar, waarin ik werkte bij verschillende productiebedrijven en daarna een middelgroot accountantskantoor. In 2006 kwam ik bij Stichts Beheer als financieel directeur voor een aantal gelieerde administratiekantoren, zoals de Administratiebrigade, de Loonbrigade en de ZZP-brigade. Per 1 januari 2015 heb ik deze bedrijven overgenomen en ben ik de samenwerking aangegaan met Michiel Zwart. Het is fijn om te merken dat we dezelfde gedachten hebben over omgaan met jou als klant. Voor ons betekent dat: je waardering laten blijken, meedenken en je informeren over zaken die belangrijk voor je (kunnen) zijn. Nog voordat jij er zelf misschien bij had stilgestaan. Mijn drijfveer komt voort uit het zorgen dat alle aspecten in evenwicht zijn: financiële werkzaamheden, relatiebeheer en optimaal resultaat behalen voor mijn klanten. En met de nodige uiteenlopende expertises in eigen huis, kunnen we elkaar altijd helpen. Mijn grootste hobby is tennissen. En – natuurlijk zou ik haast zeggen – ik ben penningmeester van mijn tennisvereniging. Iets terug doen voor de organisatie waarbij ik me betrokken voel, vind ik immers belangrijk.

Vennoot & belastingadviseur

Michiel Zwart

Belastingadviseur

Michiel Zwart

Belastingadviseur

Als ik mezelf vanuit mijn zakelijke professie moet omschrijven, zou ik zeggen dat ik een belastingadviseur ben met ruime ervaring, die in staat is ingewikkelde fiscale materie om te zetten in tastbaar resultaat. En dan wel op zo’n manier dat je het ook snel begrijpt, want ons vakgebied is nou eenmaal doorspekt met jargon. Wat deze baan voor mij zo interessant houdt, is dat ik de klanten die tegenover me zitten met regelmaat terugzie. Je bouwt een band op, voelt je betrokken en de interesse in ‘de mens achter’ de personen tegenover me wordt aangesproken. Vanuit mijn positief ingestelde karakter is mijn motto “Altijd uitgaan van kansen en mogelijkheden en denken in oplossingen.” Het is prettig om in Marcel een sparringpartner te hebben zodat je lastige fiscale kwesties nog eens door een andere deskundige kunt laten bekijken. Zo is de kwaliteit geborgd en wordt uw belang optimaal bediend. Sportief ben ik zowel zakelijk als privé. Ik strijd om te winnen in fiscale discussies met de fiscus, maar ook op de golfbaan of op de racefiets.

Verder ben ik getrouwd met Konnie en vader van drie kinderen. In het weekend ben ik dus vooral privé ‘taxichauffeur’ naar het voetbal-, hockey- en volleybalveld, waar ik mijn kids aanmoedig. Lezen en vakantie vieren doe ik (daarom) ook graag.

Senior-salarisadministrateur

Bas Jager

Senior salarisadministrateur

Bas Jager

Senior salarisadministrateur

Ik zit al een tijd in dit vak. Sinds 1990 ben ik werkzaam als salarisadministrateur en deze werkzaamheden verricht ik sinds 2013 bij Loonbrigade. Mijn specialisme ligt in het verlengde van alles wat met personeel en salaris te maken heeft. Ik ondersteun werkgevers bij allerlei personeelszaken. Dat kan gaan van een loonberekening tot het opzetten van de gehele loonadministratie. Inclusief het aanmelden bij de benodigde instanties, bemiddeling bij arbodiensten en opstellen van arbeidsovereenkomsten. Dat is een mooie uitdaging die veel dynamiek met zich meebrengt. De ene werkgever is de andere niet. Tel daarbij op de verschillende branches, omvang van het personeelsbestand en uiteenlopende klantvragen en je snapt wel waarom ik mijn werk afwisselend en boeiend blijf vinden.